lördag 8 oktober 2011

kyrkobesök

Pustar ut efter en intensiv dag med kyrkobesök och taxibussresor…

Det började med en rask morgonpromenad från campus vid 7.15, vi knallade hyffsat bilfria Queen Victoria road upp mot Constitution Hill, svängde ner mot Jorrissen. Vi mötte upp Precious, Duncan och Sibusiso på Station Street kl 8. De var fantastiskt fint klädda: hon i långkjol och ärmlös kråsblus i svart och vitt, han i skjorta, kavaj, slips och en kohudskjol. De var barfota men bar vristband. Sibusiso satt i barnvagn och lekte bil. Sen bar det av i raketpromendtakt genom Hillbrow till ett torg bortanför tågstationen. Något tusental vitklädda människor samlades, och ”mässan” började kl 9. Det var predikan, sånger och böner omväxlande. Gifta kvinnor, ogifta kvinnor och män sitter för sig. Vid ett tillfälle fick Klara o jag resa oss upp och bli välkomnade av Prästen. Vi var med till 11, satt sedan en stund och pic-nicade med Precious samt blev fotade av ett antal människor. (mässan drar igång igen vid ett och fortsätter till femtiden)

Kyrkan heter Nazareth Baptist Church och grundades kring en "profet". De är nu inne på den femte generationen profet. Väldigt sektartat men vänligt och gemytligt (wikipedia)


Det kändes inge bra att knalla omkring i Hillbrow med kamera eller att fotografera folk i kyrkan. Så jag googlade lite bilder i stället. Ovanstående är från:

http://behance.vo.llnwd.net/profiles2/150730/projects/669518/52752b11a6732fe53df50192c1d117e3.jpg

http://media.townhall.com/Townhall/reu/d/2011%5C93%5C2011-04-03T163726Z_01_DBN03_RTRIDSP_0_SAFRICA.jpg

Strax efter 12 gick Duncan med oss till närmaste taxirank och fick in oss i en taxibuss mot Killarney. Väl där hittade jag ett gäng engånskameror till måndagens lektion på PJ Simelane. Sen taxi in mot stan igen, Klara hoppade av vid vårt campus, jag fortsatte i en fin omväg till Jorrissen och skolan. Jobbade ett par timmar i ateljén och satt sedan och tog igen mig i kvällssolen innan bussen ”hem”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar